Charles Nungesser  
 

 

 
   
 
 
  Charles Nungesser
A halálfejes szív...
Nieuport Ni 17 - Charles Nungesser
Charles Eugene Jules Marie Nungesser 1892 - 1927
 
 
 
Charles Eugene Jules Marie Nungesser francia katona, ászpilóta. Az első világháború során 43 igazolt légi győzelmet szerzett, amellyel Franciaország 3. legeredményesebb vadászpilótájává vált.
 
           
   

 

           
             
   

 

           
           
   

 

           
Nungesser 1892-ben született Franciaország fővárosában, Párizsban. Feltehetően jó eredménnyel végezte el iskoláit, ugyanis a későbbiekben mint repülőgép-tervező mérnök tevékenykedett. Sokat utazott, az első világháború kitörésekor éppen Dél-Amerikában tartózkodott. Nyomban hazatért és csatlakozott a hadsereghez, ahol a lovassághoz került.

A lovasság kötelékében több bevetésen is részt vett, egy komolyabb sérülés után pedig beadta jelentkezését a Francia Légierőhöz. Itt a V106-os századhoz osztották be, ahol 1915. július 31-én megszerezte első légi győzelmét, egy Albatros típusú német repülőgép ellen. Győzelmének megszerzését követően az N65-ös századba helyezték át.

A repülést a háború befejeződését követően nem adta fel, a továbbiakban mint sportrepülő tevékenykedett. 1927-ben egy biplánnal akart óceánrepülést végrehajtani. Egészen Párizstól New Yorkig elrepülni. Május 8-a körül eltűnt a tengeren, feltehetően életét vesztette.

Született: 1892. március 15., Párizs, Franciaország

Meghalt: 1927. május 8., Atlanti-óceán

1914-1938